Затхлий запах на одязі може виникнути з різних причин. Це неминуче, якщо ви погано висушили або після прасування одразу прибрали речі в шафу, а також через зберігання поряд з брудним одягом або в непровітрюваному місці.

Щоб запобігти появі цієї проблеми, потрібно ретельно стежити за своїм гардеробом. Але якщо це вже сталося, не поспішайте засмучуватися, є декілька способів для ефективного усунення запаху.

Жіночий гардероб, фото freepik
Жіночий гардероб, фото freepik

Господарське мило. Для цього слід намочити водою одяг та обробити її милом з вивороту. Вона так повинна постояти півгодини, після чого йде прання в машинці звичайним способом.

Оцет та сода. Необхідно наповнити великий таз теплою водою, додати 100-150 мл оцту і помістити в нього брудний одяг. Залишаємо на пару годин і стираємо в машинці з декількома ложками соди.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Сода, оцет, фото з відкритих джерел
Сода, оцет, фото з відкритих джерел

Сіль. Потрібно розчинити дві столові ложки соди у склянці теплої води та отриманим розчином змочити одяг. Залишаємо на 1-2 години, стираємо і сушимо, бажано на свіжому повітрі.

А ось усунути запах плісняви ​​з одягу можна за цією інструкцією:

  1. Помістіть річ у пральну машину, додайте порошок.
  2. Додайте у воду соду або оцет. Коли машина наповниться, влийте склянку цього розчину або заповніть відсік.
  3. Повісьте одяг сушитися в місці, що добре провітрюється.

Речі після прання, фото wday
Речі після прання, фото wday

Раніше ми писали про те, навіщо господині замочують білі сорочки у солоній воді: лайфхак вирішить популярну проблему

Як повідомляв Знай.ua, їсти їх точно не захочеться: які продукти не можна заморожувати - втратять смак та корисні властивості

Також портал Знай.ua писав, що про це багато хто навіть не здогадувався: як ще можна використовувати часник - кулінарії не стосується