Багато людей займаються спортом протягом усього життя, навіть у старості, щоб почуватися здоровішим.

Однак, як виявилося, з фізичними навантаженнями завжди слід поводитися розумно... бо вони можуть завдати більше шкоди. Про це повідомляє видання Eat This, Not That.

Спорт. Фото: скрін youtube
Спорт. Фото: скрін youtube

Декілька спортивних звичок, рекламуються як корисні, хоча вони можуть серйозно нашкодити вашому здоров'ю. Наприклад, за словами кваліфікованого персонального тренера Кейт Майєра, розтяжка допомагає підвищити гнучкість, уникнути травм і збільшити фізичну витривалість. Ігнорування розтяжки може призвести до так званої скутості суглобів та зменшення рухливості.

Крім цього, надмірна фізична активність може спричинити стомлення, травми та зниження продуктивності. Важливо слухатися свого тіла і давати собі достатньо відпочити.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Тренування для фігури. Фото: Youtube
Тренування для фігури. Фото: Youtube

Під час тренувань можна працювати над окремими м'язами чи всім тілом. Але не варто забувати про окремі м'язові групи, щоб згодом не страждати від дисбалансу. Ще, що важливо, не можна тренуватися через біль, зосереджуватись на кардіо-тренуваннях та виконувати некомфортні рухи.

А ще – обов'язково потрібно змінювати вправи, щоб мати якийсь розвиток – кожні кілька тижнів, наприклад.

Нагадаємо, їх часто недооцінюють: які продукти потрібно їсти, щоб бути здоровим та молодим

Як повідомляв "Знай.uа", що не можна їсти після 40 років: українцям не сподобається

Знай.ua писав, вчені готові продовжити життя людей на 10-50 років, але самі побоюються цього: в чому проблема