Якщо картоплю посадити занадто рано, вона може довго просидіти в землі через нестійку погоду та похолодання. Або ж картопля стане водянистою – через надто вологий та холодний ґрунт.

Що ж до крайніх термінів, вважається, що її треба посадити до того часу, коли повністю починають розпускатися листочки. Як правило, це початок травня. Найпізніший термін – весняний День Святого Миколая Чудотворця, 22 травня.

Посадка картоплі. Фото: Youtube
Посадка картоплі. Фото: Youtube

Для того, щоб картопля вродила, слід дати їй більше простору, не садіть надто густо, відстань між луками має бути не менше 30-40 см між лунками. А найоптимальніша відстань між рядками – 60-70 см.

Якщо картопля сильно проросла, це уповільнить її сходження або й вона не зійде зовсім. Паростки довші за 3 см потрібно обламати. Якщо менший – краще не чіпати.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Посадка картоплі. Фото: Youtube
Посадка картоплі. Фото: Youtube

Приблизно за тиждень до посадки картоплю потрібно потримати на світлі, щоб у ній накопичилися речовини, необхідні для росту. Також бажано обробити картоплю перед посадкою за декілька днів від шкідників та для активації вічок.

Використати можна як куплені препарати, так і народні методи, такі як розчин марганцівки, розчин мідного купоросу або борної кислоти.

Картопля на грядці. Фото: Youtube
Картопля на грядці. Фото: Youtube

Обробку картоплі варто проводити лише один раз на сезон — перед самою посадкою. Перед тим її слід виложити в один шар і садити лише після того, як картопля висохне.

Нагадаємо, ми писали, що пенсіонер радить звертатися в інші банки, лише не в Ощадбанк: "Плати за нову 40 грн!".

Як повідомляв "Знай.ua" у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Також "Знай.ua" інформував, українські авто, зірка яких не зійшла: у мережі показали раритетні екземпляри.