Не у всіх господинь є час і можливість возитися з квітником біля будинку, тому вибір падає на користь невибагливих рослин, які тішать око і не потребують особливого догляду. Одне з них – ехінацея.

Ви, напевно, помічали її на багатьох клумбах. Це симпатична і досить висока квітка схожа на ромашку, може бути різних відтінків, але переважно фіолетового. Витончені пелюстки та квітконіжка однозначно порадують власників цієї рослини.

Ехінацея, фото justukr
Ехінацея, фото justukr

До того ж ехінацея славиться своїм довголіттям, а широкий вибір сортів дозволяє зробити гарні композиції на клумбі.

Також велика і вагома перевага цієї рослини в тому, що вона здатна пережити зиму і не вимагає спеціальних умов для вирощування, головне її ділити та розсаджувати раз на три-чотири роки.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Варто враховувати, що ця квітка любить світло і віддає перевагу родючим, пухким і помірно зволоженим грунтам. Розмножити її можна поділом куща та насінням. Висотою ехінацея може досягати до 70-100 см, при цьому період цвітіння досить довгий, з липня до вересня.

Ехінацея, фото wikipedia
Ехінацея, фото wikipedia

Крім того, в медицині використовують листя та коріння ехінацеї. Завдяки корисним властивостям вони зміцнюють імунітет, а також покращують обмін речовин.

Нагадаємо, копійчний засіб з аптеки: як активоване вугілля допоможе у догляді за орхідеями.

Раніше ми писали про те, що ростки без жовтизни та гнилі: цілюще підживлення для огірків із чаю, сусідів охопить заздрість

Як повідомляв Знай.ua, що буде, якщо постійно їсти яблука - вчені здивували властивостями простого фрукту