Оплата комунальних послуг становить значну частину витрат багатьох громадян України, хоча особливо це стосується пенсіонерів і людей з низькими доходами.

Тому є сенс розповісти про кілька порад, які дозволять значно скоротити витрати на воду.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Почніть із перевірки всієї сантехніки. Непомітні витоки можуть призвести до суттєвих втрат коштів. Радимо додати до зливного бачка трохи барвника, щоби виявити тріщини на початковій стадії.

Також важливо мити посуд ефективно. Умільці радять скласти тарілки в раковину, закрити сливи і набрати трохи води. Замочіть посуд на короткий час і почніть мийку. Змішувачі з одним важелем забезпечать економію води під час підбору відповідної температури.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

А ще можна замислитись над посудомийною машиною, яка допоможе заощадити, якщо використовувати її правильно — наприклад, завжди навантажувати її повністю, щоб знизити споживання води та електрики.

А ще краще "оформити" водозберігаючу зливну систему, встановивши подвійну систему зливу в унітазі для додаткової економії води.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Також не варто запускати пральну машину, якщо у вас лише кілька брудних речей. Основний інструмент зменшення витрати води в кранах – насадки-аэраторы. Вони обмежують потік води в крані, тому витрата буде набагато меншою.

Нагадаємо, українцям стало простіше отримати субсидію з комуналки: головні зміни

Як повідомляв "Знай.uа", платіжки погладшають на 70%: українцям показали новий тариф на воду, доведеться збирати росу

Знай.ua писав, одні отримають більше 1000 грн, а інші - нуль: нюанси призначення субсидії на неопалюваний період