Перед Великоднем багато справ та клопотів, через що може зовсім вилетіти з голови докупити форм для випікання обрядових смаколиків.

Буває й таке, що замісивши тісто на паски, розуміють, що їх не вистачає. theLime поділився лайфхаками, чим може допомогти звичайна харчова фольга та пергамент.

Фольга та пергамент. Фото: Youtube
Фольга та пергамент. Фото: Youtube

З фольги швидко можна зробити форму, яка буде не гірша за куплену. Щоб зробити форми, знадобляться невеликі банки, баняки чи будь-який циліндричний предмет, який стане основою форми. Ставимо його догори дном і накриваємо зверху тришаровим квадратом із фольги – таким чином, щоб матова сторона була всередині.

Паска, фото: Instagram
Паска, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Пекельна спека нарешті залишить територію України – які сюрпризи готує нам серпень Українці отримають рахунки за світло з несподіваними сумами: підвищення тарифу відчують не всі В Україні різко дорожчає хліб, вершкове масло та пісне: свіжі ціни на базові продукти Платити за електроенергію потрібно по-новому: постачальник послуг попередив споживачів
Показати ще

Обгортаємо банку по периметру фольгою та притискаємо її. Потім знімаємо форму з банки і загинаємо краї, що стирчать, щоб вона стала акуратнішою. В середину можна скрутити пергамент, щоб пасочка мала гладенькі стіночки. З пергаменту також слід створити дно форми. Після того, як форма складена, варто змастити її олією.

Фольга та пергамент. Фото: Youtube
Фольга та пергамент. Фото: Youtube

Накладаючи тісто в форми, не забувайте, що його треба накладати менше ніж на половину форми. Тепер вам не страшно навіть забути про форми до самого дня випікання. Смачної паски! Та не забудьте провести цей Великдень зі світлими думками в надії на Перемогу, та дякуючи нашим захисникам.

Нагадаємо, ми писали, що потрібно з'їсти насамперед після закінчення Великого посту: це є у кожному великодньому кошику.

Як повідомляв "Знай.ua" забудьте про родзинки та цукати в пасці: ідеальна начинка для випічки на Великдень з ягід.

Також "Знай.ua" інформував, майже 1500 гривень: як зросли ціни до Великодня