Ми їмо яблука дуже часто і ніколи практично не замислюємося про те, які наслідки для здоров'я це спричиняє.

Вчені вивчили вплив яблук на організм і те, які результати вони дають за постійного вживання. Адже завжди нам здається, що цей продукт корисний і лише. Про це повідомляє видання Eat This, Not That.

Скандал із яблуками, фото: Facebook
Скандал із яблуками, фото: Facebook

Яблука зменшують апетит, що дозволяє людині відчувати ситість та споживати менше калорій. Натуральні антиоксиданти, що містяться в яблуках, сприяють схуднення та протидіють ожиренню, а також асоціюються із захистом від таких хвороб, як діабет та серцево-судинні недуги. Вчені встановили, що регулярне споживання яблук та груш може знизити ризик розвитку діабету 2 типу на 18%, а навіть один фрукт на тиждень знижує ризик на 3%.

Дослідження (The American Journal of Clinical Nutrition) 2019 показало, що люди з помірно підвищеним рівнем холестерину, які їли 2 яблука щодня, знизили рівень "поганого" холестерину і покращили розширення кровоносних судин.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Яблука. Фото: скриншот Youtube
Яблука. Фото: скриншот Youtube

Також відомо, що продукти, які містять флаваноли, зокрема яблука, допомагають знизити артеріальний тиск. Для цього слід з'їсти 2 фрукти щодня. А ще цей фрукт сприяють збільшенню кількості корисних кишкових бактерій.

Нагадаємо, що має бути на Великдень у кошику і чому не можна брати сіль, фрукти та алкоголь до церкви

Як повідомляв "Знай.ua", чай чи каву? Який напій принесе більше користі здоров'ю – властивості кожного

Знай.ua писав, можуть зіпсувати весь день: медики назвали продукти, які небезпечно їсти на голодний шлунок