У житті відбуваються різні ситуації і потрібно звикнути до того, що ніщо не вічне. Зокрема, посуд та інші предмети зі скла. Їм властиво розбиватися. Під час прибирання важливо дотримуватися деяких правил, щоб не поранитися.

Якщо вчасно не прибрати розбите скло, це загрожує неприємними наслідками. Можна серйозно пошкодити ноги, рознести уламки по дому. Перед прибиранням варто взутися бажано у гумове взуття, щоб мінімізувати ризик.

Прибирання скла, фото domopravitelnitsa
Прибирання скла, фото domopravitelnitsa

Віник та пилосос

Для початку потрібно позбавитися великих осколків, але тільки в рукавичках. Складайте їх у паперовий або цупкий пакет. Віником змітають видимі уламки, але дуже ретельно, щоб жодного скла не залишилося під меблями та в інших місцях. Далі у справу вступає пилосос. Їм пройдіться по всій поверхні, використовуючи вертикальну щітку або гнучкий шланг.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Мокра ганчірка

З розбитим склом також впорається намочена ганчірка або паперовий рушник, проте тільки з дрібними уламками. Протирати підлогу слід від країв кімнати до центру.

Миття підлог, скріншот з відео
Миття підлог, скріншот з відео

Пластилін, м'якуш хліба або сире тісто

З них можна зробити кульку та прокатати по поверхні. Усі уламки прилипнуть.

Широкий скотч чи липка стрічка

Ці засоби можна використовувати і для гладкої підлоги, і для килимових покриттів. Все, що потрібно, це приклеїти скотч або стрічку до місця і потягнути вгору так, щоб не підняти покриття для підлоги.

Після всіх маніпуляцій буде не зайвим витрусити килим на відкритій місцевості, щоб унеможливити будь-які ризики.

Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube
Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, чи можна самостійно витягувати скалку і коли краще звернутися до лікаря.

Раніше ми писали, чай чи кава? Який напій принесе більше користі здоров'ю