Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

Як зазначає експерт, освіта має свої цілі і бере їх у зовнішньому контурі. І цей політичний контур визначає, який політичний лад тут буде, які базові взаємовідносини ми хочемо сформувати. Фактично, школа виконує 2 фундаментальні функції: або зберігає і відтворює суспільство, або змінює суспільство під нове замовлення.

«Якщо ми говоримо про Радянський Союз, то на рівні управління, адміністрування школи поставили завдання змінити людину, змінити покоління, і, відповідно, змінити суспільство, тобто побудувати радянське суспільство», - розповідає Віталій Хромець.

За словами гостя програми, сьогодні у нас в Україні координацією та організацією освіті також займається держава, зокрема, ми маємо орган державної політики у сфері освіти – це Міністерство освіти України, а є профільний міністр, відповідні закони, стандарти.

«Залежно від того, що в цих керівних документах закладається, такий тип освіти ми і отримуємо, такий тип людини на наступному етапі ми і отримаємо. Це речі, які важко помацати, але це те, чим займалася освіта в усі часи в усіх народів, – це відтворення або зміна наступного покоління», - підсумовує Віталій Хромець.

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Томенко заявив, що навколо росії все більше вибудовується потужна НАТОвська стіна.

Також Знай.ua писав про те, що Вігірінський розповів, що відбувається між Китаєм і США.