Ця проблема зараз дуже актуальна і до речі буває не тільки у жінок.

Лікар Тарас Жиравецький у своєму телеграм-каналі зазначив, що спочатку слід записуватися в електронну чергу. Він зазначає, що часто запалення щитоподібної залози призводить до зниження функції щитоподібної залози - гіпотиреозу.

Щитовидна залоза. Фото: кадр Youtube
Щитовидна залоза. Фото: кадр Youtube

Тому найчастіше ми відчуваємо симптоми вже тоді коли щитоподібна залоза не виробляє достатньо гормонів, а це призводить до наступних скарг:
1. Набір ваги.
2. Зміна настрою.
3. Відчуття постійної втоми.
4. Сухість шкіри.
5. Відчуття "комка" у зоні шиї.
6. Закрепи, проблеми з травленням.
7. Біль у м‘язах.

Щитовидна залоза. Фото: кадр Youtube
Щитовидна залоза. Фото: кадр Youtube

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки
Показати ще

8. Сонливість вдень.
9. Зниження температури тіла менше 36,6.
10. Порушення менструального циклу у жінок.
11. Неуважність.
12. Зміни серцевого ритму, переважно брадикардія - повільне серцебиття, може бути меншим за 60 ударів на хвилину.
13. Ламкість нігтів і волосся.
14. Зниження лібідо.
15. Біль в суглобах.
16. Набряк ніг та рук.

Після проведеної діагностики лікар порадить лікування і буде запрошувати вас на контрольні огляди. Якщо є потреба у призначенні замісної терапії гормоном - її варто починати як найшвидше. Тиреоїдитом закордоном займається сімейний лікар та ендокринолог, в Україні лікар ендокринолог.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що втома, набір зайвої ваги, депресія, безсоння: лікар назвала симптоми нестачі гормонів щитовидної залози.

Як повідомляв "Знай.ua" ведуча ТСН, яка загубила зуб, Марічка Падалко розповіла про іншу недугу - тепер летить волосся: "Ну, і депресія".

Також "Знай.ua" інформував, зайва вага і порушення функцій щитовидки: любителям кави розповіли про сумні наслідки.