Розбиваючи яйце в миску для замішування тіста або на сковороду для смаження, можливо, ви помітите маленьку червону цятку на жовтку, що нагадує кров'яний потік.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ таких випадках завжди постає питання - а чи можна взагалі вживати в їжу яйця з такою "проблемою"... чи не погіршиться наше здоров'я після такого.
Деякі домогосподарки переконані, що червоний потік, який трапляється разом із білком та жовтком, на яйці свідчить про погану якість і краще її відкинути. Однак, як виявилось, немає причин для занепокоєння. Насправді такий кров'яний потік може утворитися для формування жовтка.
Поява кров'яних плям на жовтках стає більш частим при високій несучій активності, а також надмірному споживанні білка та дефіциті вітамінів А і К у раціоні, а також при певних інфекційних захворюваннях.
Цей недолік не має негативного впливу на здоров'я людей та смакові якості продукту. Однак для кращого зовнішнього вигляду страви слід забрати кров'яні згустки під час приготування, щоб страва зрештою виглядала більш апетитно. Таким чином, насолоджуйтесь своїми яйцями та не турбуйтеся про своє здоров'я.
Нагадаємо, "діамантові" у вині, мармурові та за бабусиним рецептом: як пофарбувати яйця на Великдень-2023
Як повідомляв "Знай.uа", в Україні прогнозують підвищення цін на продукти напередодні Великодня: що і на скільки подорожчає
Знай.ua писав, як правильно варити яйця в холодній і гарячій воді: головні правила перед легким процесом