Розбиваючи яйце в миску для замішування тіста або на сковороду для смаження, можливо, ви помітите маленьку червону цятку на жовтку, що нагадує кров'яний потік.

У таких випадках завжди постає питання - а чи можна взагалі вживати в їжу яйця з такою "проблемою"... чи не погіршиться наше здоров'я після такого.

Яйца на Великдень, фото: Знай.ua
Яйца на Великдень, фото: Знай.ua

Деякі домогосподарки переконані, що червоний потік, який трапляється разом із білком та жовтком, на яйці свідчить про погану якість і краще її відкинути. Однак, як виявилось, немає причин для занепокоєння. Насправді такий кров'яний потік може утворитися для формування жовтка.

Поява кров'яних плям на жовтках стає більш частим при високій несучій активності, а також надмірному споживанні білка та дефіциті вітамінів А і К у раціоні, а також при певних інфекційних захворюваннях.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Ціни на яйця, фото: Знай.ua
Ціни на яйця, фото: Знай.ua

Цей недолік не має негативного впливу на здоров'я людей та смакові якості продукту. Однак для кращого зовнішнього вигляду страви слід забрати кров'яні згустки під час приготування, щоб страва зрештою виглядала більш апетитно. Таким чином, насолоджуйтесь своїми яйцями та не турбуйтеся про своє здоров'я.

Яйця, скріншот: Youtube
Яйця, скріншот: Youtube

Нагадаємо, "діамантові" у вині, мармурові та за бабусиним рецептом: як пофарбувати яйця на Великдень-2023

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні прогнозують підвищення цін на продукти напередодні Великодня: що і на скільки подорожчає

Знай.ua писав, як правильно варити яйця в холодній і гарячій воді: головні правила перед легким процесом