Навесні у господинь чимало клопоту, зокрема, потрібно вимити вікна. Це дуже важливий пункт прибирання, адже якщо його пропустити, це одразу впадає у вічі. Багато хто намагається приступити до цієї справи першого ж дня, коли з'являється сонце, але це неправильно.

Дуже важливо обрати підходящий час. Звичайно, з приходом тепла це хочеться зробити якнайшвидше, але господиням радять не поспішати. Наприклад, мити вікна не варто, поки світить яскраве сонце.

Миття вікон. Фото: скрін youtube
Миття вікон. Фото: скрін youtube

Найкраще братися за цю справу рано вранці або після заходу сонця. Справа в тому, що сонячні промені, що падають на вікна, прискорюють висихання води і миючих засобів. Через це на вікнах можуть залишитися розводи, що ускладнює весь процес прибирання. З цієї причини рекомендується мити вікна в похмурі, але точно не в дощові дні.

Також важливо знати правильну техніку миття вікон. Почати слід із зовнішнього боку, а потім переходити на зовнішній.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Ось послідовність:

  • Змочіть бруд вологою серветкою з двох сторін стулки по рамі, склі та підвіконні.
  • Обробіть миючим засобом грубі забруднення з рам та підвіконь, потім зі скла.
  • Протріть вологою ганчіркою та видаліть зайву вологу скребком-водосгоном з гумовою смужкою.
  • Протріть чистою серветкою.
  • Нанесіть засіб для чищення і ретельно протріть скло до блиску. Спочатку з миючим засобом, потім вологою ганчіркою, а в кінці сухою.

Якщо хочете обійтися без зайвої хімії, замість засобу для вікон можна скористатися "бабусиними" методами - розчином оцту з лимонною кислотою, а також крохмалю з водою.

Скрін, відео YouTube вікно
Скрін, відео YouTube вікно

Нагадаємо, простий, але ефективний спосіб повернути простирадлом білий колір

Як повідомляв Знай.ua, детокс для організму: які три напої допоможуть позбутися токсинів