Фахівці пояснили, що користь бананів залежить від кількох факторів, в основному від ступеня стиглості.

За їхніми словами зелені, жовті або вже коричнуваті плоди відрізняються за смаком, консистенцією, вмістом вітамінів та інших речовин. Адже кожен етап життя цих фруктів надає їм трохи іншого смаку.

Банани є відмінним і природним джерелом калію, яке протидіє гіпертонії. Ці фрукти також містять магній, клітковину, білок, вітаміни (особливо В6 та фолієва кислота). Та багато що залежить тільки від стиглості самого фрукта.

Зелені банани, фото agronomu
Зелені банани, фото agronomu

Недозрілі зелені банани

Тверді та зазвичай несолодкі фрукти містять найменше цукру і найбільше крохмалю. Це робить їх придатними для діабетиків та дієтиків.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Стиглі жовті банани

Їх вважаються цілком дозрілими. Яскраво-жовті, без плям і дуже солодкі банани містять багато клітковини та вуглеводів і швидко насичують. Їх корисно споживати під час або після хвороб для насичення організму необхідними речовинами.

Такі банани потрібно зберігати у прохолодному, темному місці, щоб вони не так швидко дозріли. Зазвичай чим темніший банан, тим він солодший. А його м'якуш дуже ніжний і чутливий до будь-якого зовнішнього впливу.

Перестиглі коричневі банани

Коричневі та перестиглі банани ідеально підійдуть для приготування тортів, млинців та інших страв, для яких необхідна теплова обробка. Такий фрукт є одним із найлегше засвоюваних, він також цілюще впливає на загальний імунітет організму.

Банани. Фото: скрін youtube
Банани. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати