Фахівці пояснили, що користь бананів залежить від кількох факторів, в основному від ступеня стиглості.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа їхніми словами зелені, жовті або вже коричнуваті плоди відрізняються за смаком, консистенцією, вмістом вітамінів та інших речовин. Адже кожен етап життя цих фруктів надає їм трохи іншого смаку.
Банани є відмінним і природним джерелом калію, яке протидіє гіпертонії. Ці фрукти також містять магній, клітковину, білок, вітаміни (особливо В6 та фолієва кислота). Та багато що залежить тільки від стиглості самого фрукта.
Недозрілі зелені банани
Тверді та зазвичай несолодкі фрукти містять найменше цукру і найбільше крохмалю. Це робить їх придатними для діабетиків та дієтиків.
Стиглі жовті банани
Їх вважаються цілком дозрілими. Яскраво-жовті, без плям і дуже солодкі банани містять багато клітковини та вуглеводів і швидко насичують. Їх корисно споживати під час або після хвороб для насичення організму необхідними речовинами.
Такі банани потрібно зберігати у прохолодному, темному місці, щоб вони не так швидко дозріли. Зазвичай чим темніший банан, тим він солодший. А його м'якуш дуже ніжний і чутливий до будь-якого зовнішнього впливу.
Перестиглі коричневі банани
Коричневі та перестиглі банани ідеально підійдуть для приготування тортів, млинців та інших страв, для яких необхідна теплова обробка. Такий фрукт є одним із найлегше засвоюваних, він також цілюще впливає на загальний імунітет організму.
Нагадаємо,
Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках
Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати