Багато хто з нас стикався з проблемою появи молі у шафі. Ця маленька комаха може не на жарт нашкодити, зіпсувати улюблені речі з вовни, хутра, бавовни і навіть шовку. Якщо вам дорогий ваш гардероб, слід вжити заходи для його захисту, не чекаючи перших дірок.

Через маленькі розміри молі та великої шафи можна одразу не зрозуміти, де саме вона нашкодила. З наслідками її витівок справлятися складно. Для початку потрібно оцінити збитки, а потім обробити все всередині шафи. Однак є відмінні методи профілактики, які запобігають появі комах.

Гардероб, кадр з відео
Гардероб, кадр з відео

Міль дуже не любить різкий запах мила, олій та квітів. Це її відлякає. Декілька народних способів допоможуть у цій справі.

Ефективною буде шкірка цитрусових. Це може бути апельсин чи лимон. Її потрібно нарізати невеликими шматочками та розкласти по кутах шафи з одягом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Також відлякати міль здатна звичайна сіль або активоване вугілля. На будь-який із цих засобів необхідно капнути 5-7 крапель ефірної олії і розкладіть по полицях шафи. Олію обирайте із сильним ароматом - цитруси, лаванда, м'ята або чайне дерево. Плюс у тому, що після цього методу ще й речі приємно пахнуть і ніяка міль їм більше не зашкодить.

Міль, кадр із відео
Міль, кадр із відео

Нагадаємо, що зміниться, якщо постійно пити воду з лимоном: експеримент здивує всіх

Раніше ми писали про те, що забудете про цю проблему: як запобігти намерзанню льоду в морозильній камері, корисний лайфхак

Як повідомляв Знай.ua, холодильник буде і не потрібен: як зберегти м'ясо, овочі, олію та навіть молоко без низьких температур