Кухонні ножі щодня використовуються та періодично затупляються, через що навіть нарізати хліб стане досить складним завданням. Існують спеціальні точильні камені, які здатні повернути ножу колишню гостроту, але він не завжди може опинитися під рукою. Як діяти в такому випадку, розповідає інформаційний портал pixelinform.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКоли затупився кухонний ніж, а вдома не виявилося точильного бруска можна легко знайти вихід із ситуації за допомогою посуду, який точно є на кожній кухні. Наприклад, цілком підійде чашка, проте вона має бути зроблена не із пластику чи скла.
Так, на кухні з високою ймовірністю знайдеться кухоль з порцеляни або кераміки, яку можна використовувати як альтернативу точильному каменю. Застосування дуже простий: перевертаємо посудину і проходимо вістрям по дну. Процедуру слід повторити багаторазово, щоб повернути ножу колишню гостроту і зробити придатним дою нарізки продуктів.
Також з цією ж метою можна використовувати будь-який другий посуд, зроблений з порцеляни або кераміки, наприклад тарілку.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, засяє, ніби тільки з магазину: як своїми руками зробити ефективний засіб для миття скляного посуду.
Також наш портал інформував, як відмити витяжку від бруду та жиру без покупної хімії: простий та дієвий спосіб, який оцінить кожна господиня.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише картоплю посмажити: як олія може допомогти у вирішенні побутових завдань, унікальні лайфхаки.