Сало — улюблений продукт українців, який дозволяє швидко вгамувати почуття голоду і має безліч корисних властивостей. Втім, вживати його потрібно обережно, адже можна придбати зайві кілограми. Скільки сала можна з'їдати без шкоди для організму, розповіла нутриціолог Богдана Волошинович.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСало приносить чимало користі організму. Наприклад, у ньому міститься арахідонова кислота, яка покращує роботу серця, нирок та знижує рівень "поганого" холестерину. Також воно корисне для шкіри, адже робить її більш пружною та еластичною.
Проте вживати сало треба правильно, адже зловживання їм загрожує проблемами зі здоров'ям. Насамперед важливо пам'ятати, що сало - це жир, навіть є в ньому присутній прошарок м'яса. Отже, є можливість набрати надмірну вагу, яка не принесе користі організму.
Нутриціолог радить споживати близько 10-15 г сала на добу і не більше 100 г на тиждень. При активному занятті спортом можна дозволити трохи більше, але отримані калорії доведеться спалити.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, надмірна любов до гречки може призвести до неприємних наслідків: чим небезпечне зловживання кашею.
Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.