Складно уявити приготування страв без використання приправ, адже вони допомагають розкрити смак та аромат. Втім, деякі спеції можуть серйозно нашкодити організму, щоправда, якщо споживати їх у великій кількості.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа словами дієтологів, найнебезпечніша серед спецій — звичайна кухонна сіль. Вона є однією з найпопулярніших приправ у світі та використовується при приготуванні більшості страв. Сіль небезпечна тим, що призводить до затримки рідини в організмі та накопичення мінералів у нирках.
Зловживання сіллю загрожує безліччю проблем зі здоров'ям, зокрема, підвищується ризик розвитку гіпертонії, захворювань серця і навіть діабету. Часто сіль замінюють глутаматом натрію, втім він не менш небезпечний для організму і може спровокувати алергічну реакцію при вживанні у великих кількостях.
Особливо обережно ставитися до спецій, слід людям з недугами шлунково-кишкового тракту. Навіть перцева м'ята може зашкодити. Також дратівливу дію на шлунок можуть мати гострий перець, соєвий соус, розмарин, базилік і китайський коричник.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, надмірна любов до гречки може призвести до неприємних наслідків: чим небезпечне зловживання кашею.
Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.
Крім того, ми писали звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся і не забувайте про сніданки.