Головний біль – це завжди дискомфорт, зниження трудової активності та настрою. Неприємний симптом можна подолати за допомогою безлічі медичних препаратів, але в той самий час є й натуральні засоби, які справляться з цим завданням. Про це пише портал "На пенсії".

Існує чимало натуральних засобів, які можуть допомогти у боротьбі з головним болем, але зупинимося на найдоступніших та найефективніших.

Головний біль. Фото: скрін youtube
Головний біль. Фото: скрін youtube

Імбирний чай

Цей напій стане справжнім порятунком, якщо мучить біль голови. Справа в тому, що імбир здатний усунути багато неприємних симптомів, серед яких нудота і головний біль. Разом з тим, імбир сприяє загальному оздоровленню організму, тому чай з ним точно не стане зайвим.

Чай імбирний з лимоном. Фото: Youtube
Чай імбирний з лимоном. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вода з лимоном

Вода допомагає виводити з організму токсини, які часто спричиняють головний біль. Для більшої ефективності у воду слід додати пару крапель лимонного соку.

Крім того, не слід нехтувати прогулянками на свіжому повітрі. Періодично потрібно виходити надвір, адже кисень допомагає організму очиститися значно швидше.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, корисна для кишечника, серця і мозку: названо смачну і доступну крупу, яка не стане зайвою в раціоні.

Також наш портал інформував інтервальне голодування: кому не варто навіть куштувати, щоб не нашкодити здоров'ю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як позбутися небажаних "сусідів": рецепт від нутриціолога допоможе визначити і позбутися хвороб.