Користь від мікрохвильової печі величезна. Для деяких господинь і тих, хто живе в шаленому ритмі життя і нічого не встигає – це справжній порятунок. Загалом, прилад потрібний, зручний та практичний.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля розігріву їжі в мікрохвильовій печі потрібно натиснути всього одну кнопочку і дочекатися, коли продзвенить таймер. Але, як виявилось, цього недостатньо. Їжу слід ще підготувати, щоб вона вийшла не тільки теплою, а й соковитою.
Господиням рекомендують виконати декілька простих дій, щоб їжа в результаті не перетворилася на несвіжий сухар після розігріву в мікрохвильовій печі.
Додавання води
І без того суха страва зовсім втратить привабливий вигляд і стане несмачною без води. Перед розігрівом додайте в ємність із їжею трохи чистої води. Можна використовувати й іншу рідину – соус, овочевий чи м'ясний бульйон.
Також не забудьте про спеціальний пластиковий ковпак, він запобіжить випаровування вологи. Він виконує функцію захисту стін побутової техніки від потрапляння крапель із їжі під час нагрівання.
Послідовний розігрів
Якщо це складна страва, вона може не розігрітися рівномірно. Наприклад, м'ясу потрібно більше часу, овочам – менше. Щоб цього уникнути, слід розділити їжу на частини та підігріти кожну окремо.
Перемішування у процесі
Знову ж таки, щоб їжа розігрілася рівномірно, її слід перемішувати під час розігріву. Можна ввімкнути 30-секундне нагрівання, перемішати страву і знову поставити на розігрів у такому ж режимі.
Нагадаємо, скільки ложок цукру можна вживати за день: правила, які допоможуть залишатися здоровими
Як повідомляв Знай.ua, чому потрібно додати насіння льону до свого раціону: стільки користі ніщо не дасть