Користь від мікрохвильової печі величезна. Для деяких господинь і тих, хто живе в шаленому ритмі життя і нічого не встигає – це справжній порятунок. Загалом, прилад потрібний, зручний та практичний.

Для розігріву їжі в мікрохвильовій печі потрібно натиснути всього одну кнопочку і дочекатися, коли продзвенить таймер. Але, як виявилось, цього недостатньо. Їжу слід ще підготувати, щоб вона вийшла не тільки теплою, а й соковитою.

Мікрохвильовка, скріншот: Youtube
Мікрохвильовка, скріншот: Youtube

Господиням рекомендують виконати декілька простих дій, щоб їжа в результаті не перетворилася на несвіжий сухар після розігріву в мікрохвильовій печі.

Додавання води

І без того суха страва зовсім втратить привабливий вигляд і стане несмачною без води. Перед розігрівом додайте в ємність із їжею трохи чистої води. Можна використовувати й іншу рідину – соус, овочевий чи м'ясний бульйон.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Також не забудьте про спеціальний пластиковий ковпак, він запобіжить випаровування вологи. Він виконує функцію захисту стін побутової техніки від потрапляння крапель із їжі під час нагрівання.

Вода. Фото: кадр з відео
Вода. Фото: кадр з відео

Послідовний розігрів

Якщо це складна страва, вона може не розігрітися рівномірно. Наприклад, м'ясу потрібно більше часу, овочам – менше. Щоб цього уникнути, слід розділити їжу на частини та підігріти кожну окремо.

Перемішування у процесі

Знову ж таки, щоб їжа розігрілася рівномірно, її слід перемішувати під час розігріву. Можна ввімкнути 30-секундне нагрівання, перемішати страву і знову поставити на розігрів у такому ж режимі.

Контейнери для їжі, скріншот з відео
Контейнери для їжі, скріншот з відео

Нагадаємо, скільки ложок цукру можна вживати за день: правила, які допоможуть залишатися здоровими

Як повідомляв Знай.ua, чому потрібно додати насіння льону до свого раціону: стільки користі ніщо не дасть