Гречка вважається однією з найкорисніших круп, адже є гіпоалергенним продуктом, а на її основі створено чимало дієт для комплексного лікування та профілактики захворювань, зокрема проблем із шлунково-кишковим трактом. Незважаючи на це, споживати крупу слід без фанатизму, адже вона може спровокувати деякі проблеми. Про це повідомляє ua-novosti.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДієтологи стверджують, що індивідуальна непереносимість гречки зустрічається у людей вкрай рідко, але якщо споживати кашу дуже часто і чималими порціями, можуть виникнути неприємні наслідки. Так, дана крупа містить багато клітковини, тому переїдання може призвести до здуття та газоутворення.
Рекомендується не поєднувати гречку з жирними продуктами людям, які страждають на проблеми з кишечником. Така їжа може спровокувати бродіння та відчуття тяжкості у животі.
Щодо приготування гречаної каші, то не рекомендується запарювати її окропом. За словами експертів, найкраще крупу проварювати, адже це забезпечить легше освоєння організмом.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.
Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бадьорять не гірше за кофеїн: які продукти потрібно їсти вранці, щоб подолати втому і повернути енергію.