У церковному календарі цей день присвячено пам'яті святого Прокопія Декаполіта.

Також свято називають: "Прокопій", "Прокоп", "Дорогорушник", "Дорогопрокопувач". Остання назва придумали через сильне танення санного шляху і краще в далеку дорогу не їхати.

Вважається, що людям, які народилися цього дня, краще не поспішати ні в чому, особливо сьогодні. Спершу все продумати, а потім уже братися за справу і не сподіватися на випадок.

Сам день вважається непередбачуваним, може статися щось дуже хороше або дуже погане. Залишіть двері будинку відкритими для друзів, рідних та знайомих. А якщо у вас щось попросять, допоможіть. Якщо потрібно вирушити в дорогу, прислухайтеся до себе. Якщо на душі вільно та легко, дорога пройде добре. Якщо турбуєтеся, відкладіть поїздку, вона може бути небезпечною.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Сьогодні можна позбутися залицянь та домагань нелюбої людини. Надягніть на ліву руку на безіменний палець кільце з гематитом. Ще 12 березня обов'язково потрібно приділити час рослинам і сходити до лазні. Тоді ви зможете відмитися не лише від недуг, а й від проблем.

Що не можна робити 12 березня

Цього дня не можна нікому відмовляти у допомозі та проханнях. Раніше вважали, що не можна виїжджати, доки не прикладеш вухо до землі.

Також не забувайте, що зараз Великий піст потрібно дотримуватися всіх правил і обмежень. Волосся в цей час теж не варто обрізати, інакше вони будуть рідкісними. А якщо укласти шлюб у цей період, то ладу в сім'ї не буде і незабаром можливе розлучення. Не можна вишивати, бо ослабнуть руки. Не можна позичати гроші, або три роки не вилізете із боргів.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Нагадаємо, що в українських супермаркетах почали "танути" ціни на курячі яйця: скільки коштуватиме десяток.

Раніше ми повідомляли, що росіянин Чичваркін у Києві нахвалює диктатора, сумніваючись у перемозі ЗСУ: "Ніхто не хоче зв'язуватися з путіним".