Вважають, що овочі надають переважно позитивний вплив на людський організм, втім, є й винятки. Так, наприклад, капуста має багато корисних властивостей, але на деяких людей може мати не позитивний вплив. Про це пише інформаційний портал ua-novosti.

Дієтологи підкреслюють, що капуста — один із найкорисніших овочів для людського організму. Втім, вона не універсальний продукт. Якщо деяким вона принесе лише користь, іншим слід дуже акуратно споживати її.

Капуста. Фото: скриншот з відео
Капуста. Фото: скриншот з відео

Зазначається, що капуста містить багато пурину, тому від споживання овоча варто відмовитися людям, які страждають на кам'яну хворобу нирок, важким експресивним захворюванням шлунка або дванадцятипалої кишки. Разом з тим, цей овоч може погіршувати процес засвоєння деяких важливих для організму елементів.

Капуста. Фото: скриншот з відео
Капуста. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Наприклад, у капусті є готроген, який перешкоджає засвоєнню щитовидної залози. Втім, якщо піддати капусті термічній обробці, негативний вплив речовини нівелюється. Також овоч стає безпечнішим після квашення.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, корисна для кишечника, серця і мозку: названо смачну і доступну крупу, яка не стане зайвою в раціоні.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.