Вважають, що овочі надають переважно позитивний вплив на людський організм, втім, є й винятки. Так, наприклад, капуста має багато корисних властивостей, але на деяких людей може мати не позитивний вплив. Про це пише інформаційний портал ua-novosti.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДієтологи підкреслюють, що капуста — один із найкорисніших овочів для людського організму. Втім, вона не універсальний продукт. Якщо деяким вона принесе лише користь, іншим слід дуже акуратно споживати її.
Зазначається, що капуста містить багато пурину, тому від споживання овоча варто відмовитися людям, які страждають на кам'яну хворобу нирок, важким експресивним захворюванням шлунка або дванадцятипалої кишки. Разом з тим, цей овоч може погіршувати процес засвоєння деяких важливих для організму елементів.
Наприклад, у капусті є готроген, який перешкоджає засвоєнню щитовидної залози. Втім, якщо піддати капусті термічній обробці, негативний вплив речовини нівелюється. Також овоч стає безпечнішим після квашення.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, корисна для кишечника, серця і мозку: названо смачну і доступну крупу, яка не стане зайвою в раціоні.
Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.