У житті буває багато ситуацій, коли мобільний телефон може випадково впасти у воду. Врятувати гаджет у такій ситуації можливо, але дуже важливо правильно діяти, підвищуючи його шанси на "виживання". Як діяти, якщо смартфон впав у воду і чого робити категорично не можна, розповідаємо далі.

Якщо телефон побував у воді, то спочатку рекомендується вимкнути його і вийняти батарею, якщо вона знімна. Гаджет можна обернути серветками або рушником і дати йому висохнути. Якщо після висихання телефон не вмикається, потрібно в найкоротші терміни віднести його до сервісного центру.

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

Чого не можна робити, якщо смартфон упав у воду

Насамперед не можна намагатися вмикати пристрій після того, як він "викупався". Це може призвести до перегріву або замикання та врятувати телефон вже не вдасться.

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Пробувати сушити гаджет феном або класти батарею категорично не можна. Дути всередину та трясти також не рекомендується, адже можна нашкодити мобільному телефону. Самостійно розбирати смартфон та витирати вологу не варто, адже є великий ризик зробити ще гіршим.

Знаменитий лайфхак "покласти в банку з крупою, щоб увібралася волога", насправді також навряд чи допоможе і може лише нашкодити пристрою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не поспішайте відносити до ремонту: експерти показали, як почистити гніздо для зарядки смартфона.

Також наш портал інформував, важливі правила зарядки смартфона, щоб не "вбити" батарею: багато їх не знають.

Крім того, ми писали, прискорити смартфон і зберегти заряд батареї: чи потрібно закривати програми.