На думку багатьох, насіння льону не є таким популярним продуктом, наприклад, як чиа, одна їхня користь для здоров'я не менш відчутна.

У виданні Eat this, not That спробували пояснити, що буде, якщо додати хоча б одну ложку насіння льону до свого щоденного раціону.

Насіння льону. Фото: Youtube
Насіння льону. Фото: Youtube

Насіння льону - одним із кращих джерел альфа-ліпоєвої кислоти (АЛК), різновиду жирних кислот (Омега-3). Що стосується поживних речовин на 1 столову ложку меленого насіння льону, в них міститься 37,4 калорій, 3 г жиру, 2,1 мг натрію, 2 г вуглеводів, 1,9 г клітковини та 1,3 г білка.

Якщо брати до уваги цілісні лляні зерна, кількість поживних речовин злегка відрізняється - 55 калорій, 4,4 г жиру, 3 мг натрію, 3 г вуглеводів, 2,8 г клітковини і 1,9 г білка.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Насіння льону, скріншот: Youtube
Насіння льону, скріншот: Youtube

Насіння льону містить багато клітковини, що допомагає легко збільшити її споживання в раціоні. Одна столова ложка цілісного лляного насіння містить майже 3 грами клітковини, а це 11% денної норми. А ще, що дуже важливо для тих, хто худне – лляне насіння допомагає контролювати вагу, з їх допомогою ви протягом тривалого часу зможете відчувати почуття ситості та не переїдати.

Однак дуже важливо не переїдати це насіння, тому що воно здатне викликати проблеми з травленням - здуття живота, гази та болі.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, омолодить шкіру та допоможе схуднути: як приготувати корисну пшоняну кашу з бананами.

Як повідомляв "Знай.ua", борщ варити не обов'язково: чи можна їсти сирий буряк

Знай.ua писав, незвичайний плов з гречки: як приготувати корисну страву, простий рецепт