Дуже часто після прання чорні речі втрачають насичений колір. Проте, існують поради, завдяки яким можна повернути цю насиченість.

Пропонуємо спробувати перевірені поради, як зробити так, щоб улюблені штани чи інший одяг стали знову як новенькі. Передусім потрібно намагатися не допустити втрати кольору під час прання, ніж відновлювати його. Тому дуже важливо дотримуватися рекомендацій про режим прання та допустимих температур.

Також варто придбати спеціальний порошок для чорної тканини, який допоможе не лише зберегти початковий колір, а й зробить річ набагато яскравішою. Крім того, під час полоскання у воду можна додати щіпку солі та столову ложку соди, які допоможуть освіжити темний колір.

Існують й поради на випадок, якщо одяг після прання вже втратив свій відтінок. Відновити чорний колір ваших речей допоможуть, наприклад, спеціальні барвники, тютюн та оцет.

Програми прання
Програми прання, pixabay.com

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повернути речам чорний колір:

1. Потрібно взяти 15 грамів тютюну, залити літром кип'яченої води, дати настоятися, а потім процідити. Далі випрані та висушені речі слід протерти губкою, змоченою в розчині.

2. В холодну воду додайте 3-4 столові ложки оцту, опустіть туди заздалегідь випрану річ і залиште на 20-30 хвилин. Оцет не лише поверне втрачений колір, але й закріпить фарбу. Далі відіжміть та прополощіть одяг і залиште сохнути у добре провітрюваному місці.

3. Допомогти можуть також чорні речі, схильні до линяння. Їх потрібно замочити без прального порошку у теплій воді разом із тими, які втратили колір. Далі виперіть їх у пральній машинці та прополощіть у холодній воді. Речі, що втратили колір, стануть яскравішими.

4. Використайте спеціальний барвник, який відповідає типу тканини. Цей спосіб здатен повернути чорний колір також й речам, що вигоріли, а не тільки тим, які полиняли.

Прання зимового одягу, скріншот з відео
Прання зимового одягу, скріншот з відео

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати