У гонитві за продуктами здорового харчування, які прийшли до нас з-за кордону, не помічаємо, що поруч є не менш корисні продукти, та ще й набагато дешевші.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНаприклад, насіння чіа не краще ніж насіння українського льону, корисний батат можна замінити картоплею або гарбузом, а дороге кіноа – звичайнісінькою гречкою. Про це розповіла
Насіння чіа – дуже корисні
У них багато жирних кислот і рослинного білка, клітковини і кальцію. Аналогічний склад і корисні властивості у насіння льону. У їхньому складі три види цінних поліненасичених жирних кислот (Омега-3, Омега-6 і Омега-9). Їхній правильний баланс необхідний для всіх процесів життєдіяльності людського організму. За вмістом Омега-3 насіння льону перевершують усі харчові рослинні олії (цієї кислоти в насінні льону втричі більше, ніж у риб'ячому жирі).
У кіноа багато фолієвої кислоти
А також клітковини, мінералів, вітамінів групи В і рослинного білка. Кіноа можна сміливо замінювати гречкою. Її харчова цінність не змінюється, це міф. Гречка – це також джерело клітковини, у неї низький глікемічний індекс, вона не містить глютену, тому легко засвоюється.
Гарбузове насіння не гірше авокадо
По-перше – воно дешевше. Попри те, що гарбузове насіння вдвічі калорійніше, в ньому, наприклад, кальцію втричі більше, а магнію – втридцятеро більше, ніж в авокадо. Приблизно 50 г авокадо можна замінити 30 г гарбузового насіння.
Нагадаємо, ми писали, що із Франківська може зникнути легендарний ринок, селяни лютують: "Де продати сало і молоко?".
Як повідомляв "Знай.ua" пів зарплати на їжу: скільки коштують продукти в Україні та Європі.
Також "Знай.ua" інформував, невтішна статистика: фахівці проаналізували ціни на продукти та зарплати в Україні і Європі.