Болі у горлі зазвичай виникають як одна з ознак простудних захворювань, іноді цей симптом може стати головним.

Багато лікарів рекомендують полоскання та різні льодяники для зменшення болю. А ось Олена Луцька, педіатр та дитячий інфекціоніст, лікар доказової медицини, не погоджується з цим. Вона надала свій варіант рекомендацій, за допомогою яких можна зняти біль у горлі, у соціальній мережі Instagram.

Лікарняні. Фото: скрін youtube
Лікарняні. Фото: скрін youtube

За її словами, ібупрофен або парацетамол використовуються для знеболювання у дозах, що відповідають вазі. Один із найпоширеніших засобів - спреї. Але їх не можна використовувати дітям до 4 років, бо вони можуть викликати стеноз - небезпечний стан, при якому відбувається часткове або повне звуження її просвіту, що перешкоджає попаданню кисню в легені

Дітям від 4 до 6 років можна надати бендазимін для знеболювання. Краще не використовувати ліки з лідокаїном, оскільки вони можуть спричинити тяжкі ускладнення з боку крові. Колір горла не слід лікувати, оскільки червоне горло - не діагноз.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Полоскання горла, фото stomatidine
Полоскання горла, фото stomatidine

Хлорфіліпт і люголь шкідливі. Лисобакт неефективний. Полоскання не несе жодної користі. Якщо дитина старше 3 років має температуру вище 38 градусів, немає кашлю і нежиті, необхідно виключити стрептококові ураження. Запитайте у лікаря про стрептотест. Якщо стрептококів немає, антибіотики не потрібні.

А ще Олена Луцька наголосила, що "морозиво – найкращий помічник при болях у горлі".

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, нещадний удар по нирках: коли кава стає небезпечною для організму.

Як повідомляв "Знай.uа", найважливіші вітаміни, які допоможуть вашому серцю працювати довго: поради кардіолога

Знай.uа писав, як зупинити випадання волосся: ефективний, але пахучий засіб є у кожного в коморі