Попри те, що цибуля зберігається досить добре, вона все ж схильна до гнилі і є їжею для мошок. То ж щоб не втратити свої запаси, слід знати правила зберігання цього продукту.

Передусім зверніть увагу на те, в чому слід зберігати цибулю. Для цього не варто використовувати поліетиленові пакети, адже вони перешкоджають доступу кисню, внаслідок чого овоч псується.

То ж ідеальними є кошики, дерев'яні ящики й навіть картонні коробки, в яких потрібно проробити дірки з боків. Підійде також старий добрий спосіб – капронові колготки чи спеціальні сітки, які дають можливість цибулі дихати, що зупиняє низку негативних процесів у цьому овочі.

Ціни на цибулю, скріншот з відео
Ціни на цибулю, скріншот з відео

Правила зберігання цибулі, щоб у ній не заводилися мошки:

  • Просушіть її добре перед зберіганням.
  • Дотримуйтесь рівня вологості – не більше 80%.
  • Дотримуйтесь температурного режиму. У будинку не повинно бути вище 22 градусів тепла, а у підвалі близько 1-5 градусів.
  • Час від часу перекладайте цибулю і прибирайте зайве лушпиння.
  • Покладіть поруч із цибулею моркву, яка відлякує мошки.

У випадку, якщо мошки вже завелися, слід перебрати цибулю та викинути зіпсовану. Також заберіть все зайве лушпиння і перекладіть овочі в чисту місткість.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Цибуля, скріншот: YouTube
Цибуля, скріншот: YouTube

Як створити капкан для мошок

А щоб відвернути мошок від чистої цибулі створіть капкан для них - це дає можливість мошкам накопичуватися в певному місці й не псувати цілі овочі.

Візьміть трилітрову банку, покладіть в неї фрукт, що підгнив, і налийте трохи води. Замість кришки закрийте банку харчовою плівкою, у якій потрібно зробити отвори. Далі просто ставимо "капкан" в зоні скупчення мошок.

Цибуля. Фото: скриншот Youtube
Цибуля. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати