Багато молодих людей думають, що до п’ятдесяти років життя практично закінчується, але насправді все зовсім не так.

Згідно з науковими даними, після 50 років людина починає втрачати 1 відсоток своєї мускулатури щороку. Це відбувається через те, що втрачається декілька скелетних м'язів, що обертається слабкістю та зниженням якості життя.

Тонус м'язів після 50. Фото: Youtube
Тонус м'язів після 50. Фото: Youtube

І щоб люди похилого віку мали змогу не просто дожити до пенсії, а ще й почуватися чудово, експерти не припиняють пошук ефективних способів, які допоможуть уповільнити процес дегенерації м'язів.

Вони з'ясували, що основним руйнівним чинником для мускулатури є вплив шкідливих вільних радикалів. Боротися з ними допомагає вітамін С, проте для людей похилого віку дієвість цього методу ще не підтверджена остаточно.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Група фахівців з Університету Східної Англії провела науковий експеримент. Вони порівняли різницю м'язової маси тих людей, які вживають вітамін С, та тих, хто їм нехтує.

Тонус м'язів після 50. Фото: Youtube
Тонус м'язів після 50. Фото: Youtube

Учасниками дослідження були люди віком від 42 до 82 років. Наприкінці експерименту вони здавали аналіз крові. Виявилося, що з найбільшою кількістю вітаміну С у раціоні чи крові мали найбільшу розрахункову масу скелетних м'язів.

Нагадаємо, ми писали, яка опція у смартфоні може зашкодити здоров'ю: краще про неї забути.

Як повідомляв "Знай.ua" як потрібно зберігати парфумерію, щоб не втратити її якість: декілька ключових правил.

Також "Знай.ua" інформував, справжній "молодильний фрукт" знайдено: можна їсти усім, особливо жінкам.