Можна приготувати чай бадьорості від денної сонливості, це не займе багато часу, проте знадобляться інгредієнти, які попередньо слід придбати в супермаркеті.

Для того, аби день не минав у сонливому мареві, збадьоритися та налаштуватися на продуктивну роботу, мона вдатися до "секретного" напою, який приведе ваш організм в тонус.

Чай, фото marieclaire
Чай, фото marieclaire

На 0,5 літра води знадобиться:

  • Свіжий корінь імбиру (3-4 см)
  • Щіпка кардамону
  • Щіпка кориці
  • 1 ч. л. зеленого чаю
  • 3 ч. л. меду
  • Гвоздика 1-2 шт.
  • Лимон 1/2 шт.

Доводимо воду до кипіння і додаємо туди всі інгредієнти крім меду, варимо 3-4 хвилини на середньому вогні, а потім даємо трохи охолонути. Мед додаємо тільки в теплий чай. Лист чаю (зелений, зокрема) містить кофеїн без теоброміну, він і забезпечить необхідну енергійність.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Чай для бадьорості. Фото: Youtube
Чай для бадьорості. Фото: Youtube

Не забуваймо про каву

Якщо ми варимо каву з цільного помеленого необробленого зерна, то в розчині у нас знаходяться два алкалоїди (органічні сполуки кофеїн та теобромін). Кофеїн починає діяти миттєво.

Кава, фото filizhanka
Кава, фото filizhanka

Протягом 20-25 хвилин ви будете відчувати бадьорість. Кофеїн звужує судини всіх органів, крім нирок. Судини в нирках навпаки розширяються. Тому у всіх органах підвищується кров'яний тиск і покращується кровообіг в нирках.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, чому майже усі смажать яйця неправильно: три найпоширеніші помилки, які псують страву.

Як повідомляв "Знай.ua" яка опція у смартфоні може зашкодити здоров'ю: краще про неї забути.

Також "Знай.ua" інформував, як потрібно зберігати парфумерію, щоб не втратити її якість: декілька ключових правил.