Батьки мають пояснити дітям для чого потрібні гроші, та допомогти розібратися, як потрібно їх заощаджувати на різні цілі.

Батьки можуть запропонувати дітям ідеї заробітку, або ж самі запропонувати дитині роботу. Головне закласти в дитині відповідальність за виконання поставленої задачі. Про це розповідає економіст та автор книг про фінансову грамотність Любомир Остапів.

Фінанси і діти. Фото: Youtube
Фінанси і діти. Фото: Youtube

Батьки можуть долучати дітей до своїх робочих завдань, наприклад давати посильні завдання у разі ведення свого бізнесу. Якщо сім'я не займається бізнесом, то дитині можна показати можливості, як заробити.

Я пам'ятаю яскравий приклад, коли підліток продавав на ОЛХ техніку батька, яка йому вже була непотрібна, таким чином заробляв гроші. Також був цікавий епізод з горіхами, коли дитина сиділа лущила горіхи, а батьки допомагали їх продавати, – каже Остапів.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Зараз підліткам стало простіше знаходити підробіток. Вони можуть малювати, або фотографувати, копірайтити, перекладати. Але у такому разі батьки мають підказати дітям, якщо дитина потребує підказки.

Експерт розповів, що варто залучати дітей до того, які в сім'ї є надходження і які є витрати, щоб дитина бачила, що таке планування та бюджет родини.

Нагадаємо, ми писали, чи втратять право на виплати: у ПФУ вказали на важливий нюанс стосовно нарахування пенсій.

Як повідомляв "Знай.ua" деяким українцям можуть не виплатити лікарняні: хто у зоні ризику.

Також "Знай.ua" інформував, через які "дірки" витікають наші гроші: експерти порадили звернути увагу на приховані витрати.