Майже кожна господиня в морозилці має порції фаршу, адже це дуже зручно і в будь-який момент можна приготувати ті ж котлети. Але далеко не всі вміють його правильно розморожувати, щоб смакові якості не губилися і це загалом було безпечно для здоров'я.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСпочатку потрібно запам'ятати, що фарш можна заморжувати одразу після заготівлі або покупки, а не залишати в холодильнику, де температура вища, через що можуть з'явитися бактерії.
Не варто закидати велику порцію фаршу в холод, спочатку його потрібно поділити на частини, які знадобляться для приготування кожної страви. На упаковку слід натиснути рукою, щоб приплюснути, тоді він розморозитися швидко і рівномірно.
Як правильно розморожувати фарш
- Холодильник. Найбезпечніший, але довгий спосіб розморозити фарш, який запобігає розвитку бактерій, але при цьому смак і колір не втрачається.
- Холодна вода. Підійде для тих випадків, коли часу замало, а фарш дуже потрібний. Однак варто враховувати, що після такого способу готувати страви потрібно швидко.
- Мікрохвильова піч. Швидкий спосіб і без зайвих проблем. Три хвилини на неповній потужності мікрохвильової печі цілком буде достатньо для розморожування фаршу, ще слід його перевертати в цей час, щоб все було рівномірно.
Нагадаємо, буде працювати на максимум: як потрібно використовувати маску для волосся, щоб отримати "вау" ефект
Як повідомляв Знай.ua, їжа, яка позбавить від сухої шкіри та ознак старіння: налягатимете щодня