Усі аграрії хочуть збільшити свій урожай картоплі, особливо не використовуючи хімічних добрив та гербіцидів.

Вчений із Національного наукового центру "Інститут механізації та електрифікації сільського господарства" переконаний, що збільшити врожайність можна завдяки простому та екологічному методу, передає "SEEDS".

Віктор Присяжний каже, щоби збільшити врожай картоплі, необхідно вирощувати її під шаром соломи. Він провів досліди, які довели, що мульчування допомагає збільшити врожайність бульби на третину, а іноді й на 43%.

Картопля, скріншот: Youtube
Картопля, скріншот: Youtube

"Клубні картоплі мали значно більші розміри, правильну, недеформовану форму і знаходилися близько до поверхні ґрунту. В результаті створення сприятливих умов для вирощування картоплі під шаром соломи відбувається оновлення посадкового матеріалу. вирощеного під шаром соломи, наступного року було на 9% більше, ніж на контролі", – каже він.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Картопля, скріншот із відео
Картопля, скріншот із відео

Варто нагадати, що несприятливі погодні умови, повномашстабна війна та подорожчання палива та добрив зробили сезон для аграріїв, які вирощують картоплю, справжнім випробуванням.

Нагадаємо, що не чекайте до березня: городникам розповіли, які культури треба висадити вже зараз, щоби не втратити врожай.

Раніше ми повідомляли про місячний календар для городників: що означають фази місяця і коли висаджувати рослини.

Також стало відомо, що лікує стебло та вбиває плісняву: як зробити незамінне добриво для кімнатних рослин із активованого вугілля.