Плями від кави на одязі виводяться дуже важко, але якщо знати нюанси, можна врятувати улюблену річ. Якщо пролили каву, то головне правило діяти швидко і не терти пляму. Про це пише uaportal.

Пролив кави на одяг слід якнайшвидше прополоскати її в гарячій проточній воді, але тут не без нюансів. Якщо це була кава з молоком, то промивати річ слід під холодною водою, оскільки гаряча може згорнути білок, а кавовий пігмент швидше проникне у волокна.

Кава. Фото: Youtube
Кава. Фото: Youtube

Дуже важливо не розтирати пляму від кави, тому що пігмент убереться в тканину і з річчю можна попрощатися. Вологі серветки у цій ситуації також не врятують, а лише зашкодять.

Плями від кави, фото tkan
Плями від кави, фото tkan

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як позбудеться плями розлитої кави залежно від типу тканини:

Бавовна - пляма від кави можна вивести за допомогою розчину перекису водню та води в рівних кількостях. Брудне місце слід акуратно промокнути. Цей же метод можна використовувати, якщо кава потрапила на джинси, але акуратно, оскільки є ймовірність, що тканина втратить колір.

Вовняні, шовкові та атласні вироби змішати в рівних пропорціях гліцерин і засіб для миття посуду у восьми частинах води і промокнути пляму.

Синтетичні тканини, наприклад, поліестер, віскоза та інші — змішати пральний порошок з оцтом і обробити пляму з двох сторін. Після цього слід залишити річ на 20 хвилин, а потім промити теплою водою.

Раніше портал Знай повідомляв, як ефективно очистити пральну машинку від накипу: необхідні кошти знайдуться на кожній кухні.

Також наш портал інформував, почистити складні забруднення у квартирі: плита та духовка засяють, як нові.

Крім того, ми писали, нехитрі, але ефективні способи продовжити "життя" свічки: горітиме вдвічі довше.