Чай разом з кавою є найпопулярнішим гарячим напоєм для сніданку. Його також часто вживають, щоб покращити своє здоров'я. Та чи у всіх випадках цей напій буде корисним?

Інколи чай залишається звечора і його шкода виливати, то ж допивають зранку. Проте, варто задуматися, чи не зашкодить напій, залишений на ніч?

Як розповідають фахівці, коли чай стоїть надто довго, у нього змінюється склад. То ж вже у зв'язку з цим щодо його корисності у вас мали б виникнути сумніви.

Чай, фото marieclaire
Чай, фото marieclaire

Щобільше, оскільки на вулиці стає все тепліше і температура підвищується, чай може потемніти, а сама рідина - стати каламутною. Змінюються і смакові властивості напою і зовсім не в кращу сторону.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Проте за словами фахівців здоров'ю він все ж не надто шкодить. А от чи варто споживати такий чай вирішувати вам, адже особливої насолоди він вже не принесе.

Водночас відзначається, що старий чай, який залежався, може дійсно погано вплинути на організм. Адже зберігати чайне листя можна зовсім невелику кількість часу, атому що речовини, що входять до складу чаю, окисляться.

Чай з лимоном, скріншот з відео
Чай з лимоном, скріншот з відео

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль