Часто ароматні спеції та приправи вже незадовго після покупки та першого використання стають непридатними до вживання, адже починають неприємно пахнути та збиваються грудками.

Проте, дотримуючись простих правил їхнього зберігання, можна бути впевненим, що аромат спецій збережеться надовго. Фахівці розповіли, як не можна зберігати спеції та чи можна їх вживати після закінчення терміну придатності.

Спеції, фото pixabay
Спеції, фото pixabay

Як не можна зберігати спеції:

  1. Не можна спеції тримати біля плити, хоче цей дуже зручно і багато хто саме так і робить. Найкраще місце прохолодне, сухе і темне. Це, наприклад, може бути комора, ящик або шафа, розташовані далеко від плити або духовки.
  2. Рекомендується зберігати спеції в скляній або керамічній тарі, яка більш герметична і відмінно справляється з проникненням повітря і вологи.
  3. Водночас не зберігайте спеції у пластикових контейнерах. Передусім, вони не такі герметичні та можуть поглинати сонячне світло і запахи інших спецій.

Спеції, фото: pixabay.com
Спеції, фото: pixabay.com

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Чи шкідливі спеції, термін придатності яких закінчився

Як відзначають фахівці, такі спеції не є шкідливими. Проте, й особливої користі вони вже не принесуть. Тому все ж варто звертати увагу на пакування, де вказані терміни придатності, протягом яких вони збережуть найміцніший смак і якість.

Проте у випадку, якщо ви не відкривали якусь зі спецій, то навіть після закінчення терміну споживання аромат та смак буде відмінним, адже пакування цих продуктів герметичне.

Спеції, фото: pixabay.com
Спеції, фото: pixabay.com

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль