Головний гастрономічний ворог серцево-судинної системи – трансжири. Вони містяться в багатьох продуктах, які ми так любимо. Чим краще не зловживати, щоб не нашкодити здоров'ю серця, пише портал glamour.

Часом у потоці життєвої метушні люди не замислюються про свій раціон і швидко перекушують тим, що попадеться під руку. Якщо такий хід життя стає звичкою і щодня втамовувати голод чимось, то можна серйозно підірвати здоров'я, зокрема нашкодити серцю.

Випічка. Фото: Youtube
Випічка. Фото: Youtube

Справа в тому, що часто як перекушування люди вибирають випічку у вигляді пирогів, булочок, печива і тістечок. Таке харчування підвищує ризик інфаркту, інсульту та розвиток цукрового діабету.

Також популярністю користується фастфуд та обсмажені продукти, такі як картопля фрі та чіпси. Такі продукти також небезпечні для серця, тому їх споживання краще обмежити, а можливо взагалі відмовитися.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Серцева недостатність. Фото: Youtube
Серцева недостатність. Фото: Youtube

З обережністю слід ставитись і до напівфабрикатів, а також до заморожених продуктів. Фахівці зазначають, що подібна їжа може містити речовини, які продовжують термін зберігання, але сильно навантажують серце.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що вчені знайшли головний продукт, який знизить ризик інсульту: ніхто його не помічав.

Також наш портал інформував, можна обійтися і без таблеток: які продукти допомагають вгамувати головний біль.

Крім того, ми писали звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся і не забувайте про сніданки.