Рисова каша дуже корисна для організму людини, адже має багато необхідних мікроелементів і речовин і при цьому некалорійна. Крім іншого, вона позитивно впливає на стан шкіри, нігтів та волосся. Про це пише storinka.

Рис називають кашею краси і не дарма, адже він низькокалорійний та ідеально підходить для тих, хто стежить за фігою. Також у крупі багато корисних речовин, зокрема вітаміни B, E, Н, PP, а також марганець, калій, фосфор, залізо, кальцій, цинк та селен.

Рисова каша на молоці, скріншот: YouTube
Рисова каша на молоці, скріншот: YouTube

Експерти підкреслюють, що включити рис до раціону слід людям, які мають проблеми зі шкірою, нігтями та волоссям. Крім того, дана крупа має низку інших корисних властивостей, наприклад, сприяє нормалізації обміну речовин, підвищує стійкість до стресів організму, покращує апетит і підвищує якість сну.

Рис, крупа - фото з вільних джерел
Рис, крупа - фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Незважаючи на таку кількість корисних властивостей, рис має протипоказання. Його не варто вживати тим, хто страждає на діабет чи ожиріння. Людям із хворобами шлунка та кишечника. Також пропарений рис може спричинити алергічну реакцію.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, ми писали, якщо взимку волосся випадає зі швидкістю світла, а нігті - ламаються, наче крейда: засіб, який вирішить проблеми.