Існує багато продуктів, вживаючи які можна зміцнити імунну систему і набагато менше хворіти. Водночас є їжа, яка може послабити імунітет. Часто люди вживають такі продукти і навіть не здогадуються про їхній негативний вплив на організм.

Фахівці виділили три категорії продуктів, які сильно "б'ють" за імунною системою та знижують захисні функції організму.

Продукти. Фото: скрін youtube
Продукти. Фото: скрін youtube

Морепродукти

З цією категорією продуктів не все так просто, як багатьом може здаватися. З одного боку, в морепродуктах багато вітамінів, мікроелементів і білка, але це стосується не всіх таких продуктів. Так, риба, мідії, кальмари, креветки, устриці перебувають у різних еволюційних ланцюжках. Людський організм легко освоює рибу, проте білок інших морських істот є потенційним патогеном. Зокрема, м'ясо молюсків — потужний алерген, який може не виявлятися після вживання, але водночас негативно впливатиме на імунітет.

Сирі яйця

Регулярне споживання не приготованих яєць підвищує ризик не засвоєння кишківником біотину, що відповідає за ферментні системи та регуляцію обміну речовин. Якщо організм отримуватиме недостатньо біотину, то почне знижуватись імунітет, негативно це позначиться і на вилочковій залозі, лімфовузлах і навіть кістковому мозку.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Яйця, скріншот: Youtube
Яйця, скріншот: Youtube

цукор

З цим продуктом також слід бути обережним, адже потрапляючи до організму він пригнічує роботу білих кров'яних тілець і блокує функції тимусу – органу, який захищає організм людини. Відповідно, страждає й імунна система.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, ми писали, якщо взимку волосся випадає зі швидкістю світла, а нігті - ламаються, наче крейда: засіб, який вирішить проблеми.