Побутова техніка вимагає регулярного чищення незалежно від частоти використання, адже бруд та пил накопичуються швидко. Також у жодному разі не можна оминати ті прилади, що є на кухні. Наприклад, чайник. Його можна ефективно почистити від накипу за копійки.

Так як чайник завжди стоїть на кухні на видному місці, про його зовнішній вигляд потрібно подбати насамперед. Є безліч способів для чищення даного приладу, але ми зібрали найдієвіші.

Накип у чайнику, фото life.nv.ua
Накип у чайнику, фото life.nv.ua

Зовні металевий чайник можна помити содою: прилад залишаємо в глибокій каструлі та заливаємо воду з содою в пропорції 5 г соди на 1 л води. Кип'ятимо 30 хвилин і залишаємо до повного остигання, потім витираємо всю поверхню.

Як позбавитися від накипу

Старий і товстий шар накипу можна легко прибрати, дотримуючись покрокової інструкції:

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще
  • ложку соди висипати в чайник та залити водою;
  • розчин закип'ятити та вилити;
  • ложку лимонної кислоти висипати у чайник та залити водою;
  • кип'ятити 30 хвилин і вилити;
  • півсклянки оцту змішати з водою і кип'ятити в чайнику 30 хвилин;
  • накип, що залишився, прибрати вологою губкою.

Сода та лимон, фото mamamoet
Сода та лимон, фото mamamoet

Є більш щадний та екологічний спосіб з використанням картопляної або яблучної шкірки: закидаємо їх у чайник і трохи наливаємо води, далі вимикаємо після закипання та залишаємо на три години. Зливаємо воду і чистимо від накипу вологою губкою.

Нагадаємо, як помити волосся без шампуню: топ-5 натуральних продуктів, які вас виручать

Раніше ми писали про те, що не поспішайте купувати нову: як врятувати каструлю, що пригоріла, бюджетні та ефективні способи