Кімнатні рослини допомагають не тільки створити затишну атмосферу в будинку, але й виконують низку корисних функцій, як, наприклад, очищення повітря. Натомість вони вимагають лише одного — відповідного догляду. Розповідаємо, чим корисні для кімнатних рослин звичайні сірники та як їх можна використовувати.

Якщо не доглядати кімнатні рослини, то дуже скоро вони зав'януть і шансів їх врятувати буде не дуже багато. Втім, якщо регулярно поливати їх, удобрювати та створювати необхідні умови, то вони довго радуватимуть око та підтримуватимуть мікроклімат удома.

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube
Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Одним із незвичайних, на перший погляд, добрив для рослин є сірники, а точніше їхні голівки, в яких є сірка. Саме вона підтримує здорове зростання рослин, а також захищає від бактерій та паразитів. Ця речовина діє комплексно, тому вважається хорошим добривом.

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube
Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Застосовувати сірники в цій справі просто: потрібно лише встромити їх у ґрунт головками вниз. Достатньо буде 10-15 сірників. Через 2-3 дні потрібно перевірити, чи залишилася сірка, якщо вона зникла, то процедуру слід повторити доти, доки речовина не перестане вбиратися ґрунтом.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, лікує стебло та вбиває плісняву: як зробити незамінне добриво для кімнатних рослин з активованого вугілля.

Також наш портал інформував, як буряковим відваром можна врятувати кімнатні рослини: несподівана суперсила коренеплоду.

Крім того, ми писали аптека на підвіконні: які лікарські рослини можна виростити в домашніх умовах.