Чай - цей напій люблять багато людей, але не всі підозрюють про те, що він може нашкодити організму. Кому краще обмежити споживання цього напою чи взагалі відмовитися, пише інформаційний портал ua-novosti.info.

Реакція організму на чай не завжди буває сприятливою, особливо якщо у людини слабкий шлунок, виразка або, наприклад, підвищена кислотність шлунка. У разі слід обмежувати споживання цього напою.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

У той же час міцний чай для людей з проблемами шлунково-кишкового тракту зовсім протипоказаний, тому що може спровокувати рядне виділення шлункового соку, дратувати слизові та приводити до печії. Також такий напій може спричинити головний біль, негативно впливати на серце, зокрема викликати тахікардію.

Чай. Фото: Youtube
Чай. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Експерти наголошують, що реакція організму на чай залежить від індивідуальних особливостей людини. Напій має тонізуючий ефект, тому може викликати зайве збудження, нервозність. Не рекомендується споживати гарячий напій перед сном, адже ніч може виявитися безсонною.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся і не забувайте про сніданки.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, ми писали, якщо взимку волосся випадає зі швидкістю світла, а нігті - ламаються, наче крейда: засіб, який вирішить проблеми.