Дослідження показали, що періодичне вживання фруктових соків може захистити мозок від втрати пам'яті.

Людський мозок є складною структурою, і вчені завжди шукають способи, чи можливо покращити його роботу. На цей раз увага була зосереджена на продуктах, які могли б захистити нашу пам'ять із віком. Про це йдеться на сайті PSY.

Гранатовий сік. Фото: скрін youtube
Гранатовий сік. Фото: скрін youtube

Дослідження тривало цілих 20 років і задіяло близько 28 тисяч чоловіків. Кожні чотири роки вчені проводять контрольований тест, під час якого у випробуваних питали про харчування... у них перевіряли пам'ять та розумові здібності. А потім ставили кілька запитань - чи спостерігаються у них прискорені проблеми із запам'ятовуванням списків продуктів, предметів, а чи сумно їм, коли вони згадують якісь телешоу чи групові розмови.

Учасникам дослідження поставили завдання – з'їдати десь шість порцій фруктів та овочів щодня. Ті, хто це робив, на 34 відсотки рідше відчували труднощі з мисленням. Більше того, вчені знайшли зв'язок між вживанням апельсинового соку та зниженням ризику проблем із пам'яттю, з віком – на цілих 47%.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Абрикосовий сік, фото: Знай.ua
Абрикосовий сік, фото: Знай.ua

Таким чином, вчені вважають, що результати дослідження доводять про важливість вибору дієти у молодому віці, щоб мозок був здоровим при старінні.

Нагадаємо, продукт, який може знизити на 70% поганий холестерин: діє як ліки

Як повідомляв "Знай.uа", кому краще відмовитися від сала, поки інші насолодяться його корисними властивостями: фігура залишиться стрункою

Знай.uа писав, топ продуктів, щоб поїсти перед сном і не погладшати: "Швидко втамовує голод"