Кожен, хто хоча б раз готував буряк, знає, що цей процес займає багато часу. Буває також, що овоч у процесі варіння втрачає свій колір. На щастя цьому можна запобігти, а також зекономити час.

Зазвичай приготування буряка займає щонайменше 1 годину. А крім кольору плоди також втрачають значну частину поживних речовин. Щобільше, за умов сьогоднішніх вимкнень світла актуально користуватися швидкими методами приготування.

Досвідчені кухарі розповіли, як можна швидко приготувати буряк, щоб він при цьому не втратив колір.

Буряк. Фото: скриншот Youtube
Буряк. Фото: скриншот Youtube

Наприклад, щоб приготувати буряк за 10 хвилин потрібно чисті коренеплоди покласти у поліетиленовий пакет, витиснути усе повітря з нього, а тоді міцно зав'язати краї. Далі поставте буряк у мікрохвильову піч на 7-10 хвилин при потужності 850 Вт. Маленьким плодам вистачить і 5 хвилин. Таким чином можна готувати моркву і картоплю, проштрикнувши їх у кількох місцях.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Також можна скористатися наступними порадами:

1. У каструлі. Помиті буряки залийте окропом так, щоб він покривав плоди. Варіть протягом 30 хвилин, а тоді злийте воду та поставте коренеплоди під струмінь холодної води. Залиште буряк на 10-15 хвилин. Різкий температурний перепад доведе його до готовності плоди. Під час варіння можна додати пів чайної ложки оцту або лимонної кислоти, що збереже колір. Водночас не варто додавати сіль.

2. Відварювання у пакетах. Чисті буряки складіть у кілька міцних пакетів і зав'яжіть так, щоб в них не проникла вода. Варіть протягом 30 хвилин, а тоді опустіть під струмінь холодної води.

буряк, фото Pxhere
буряк, фото Pxhere

3. Буряк очистіть і помістіть у пакет для запікання або загорніть у фольгу. В пакеті не повинно залишитися повітря. Розігрійте духовку до 200 градусів і поставте запікатись коренеплоди на 30 хвилин. Після цього, не розпаковуючи, помістіть у каструлю з крижаною водою на 15 хвилин.

4. У мультиварці. Чашу мультиварки потрібно наповнити водою на половину. Зверху поставте контейнер для пароварки й викладіть маленькі помиті буряки, а великі розріжте навпіл. Викладіть їх в чашу зрізом вгору. Виберіть в мультиварці режим "варіння на пару" та виставте час приготування на 40-45 хвилин.

Червоний буряк, фото: кадр з відео
Червоний буряк, фото: кадр з відео

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль