Зварити яйця у каструлі з водою простіше простого. Однак існує й інший спосіб приготування яєць, для якого вам не знадобиться навіть вода.

Щоб приготувати яйця наступним чином не потрібна ні вода, ні каструля, але вам знадобиться духовка. Як запевняють кухарі, у цьому випадку можете бути впевнені, що яйце не трісне і білок не потече, пише agronews.ua.

Правила запікання яєць у духовці

Спершу дістаньте яйця з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури. Якщо цього не зробити, шкаралупа неодмінно трісне. Після цього розігрійте духовку до 160 градусів за Цельсієм. Ця температура для приготування яєць вважається ідеальною.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Далі просто помістіть яйця на решітку в духовці без будь-якої обробки. А щоб бути на 100% впевненим, що шкаралупа не трісне, можна помістити кожне яйце окремо у форми для кексів.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Тепер просто потрібно врахувати час приготування на ваш смак. При цій температурі за 20-24 хвилини застигне білок, а жовток залишиться в середньому стані – не рідкий, але ще й не запечений.

Водночас якщо потримати яйця у духовці 25-27 хвилин щільним стане й жовток. Він залишиться темно-золотистого кольору, тобто ще не розсипчастий. Повністю ж запеченим яйце буде за 28-30 хвилин. Таким його вже можна нарізати в салат або інші страви.

Щоб яйця було легко чистити, їх одразу після духовки поміщають у крижану воду. Хоча спосіб не є надто практичним, проте він виручить вас коли, наприклад, місце на газовій плиті зайняте, а яйця варити потрібно і час не чекає.

Варені яйця. Фото: Youtube
Варені яйця. Фото: Youtube

Нагадаємо, овочі борщового набору подорожчали знову: як часто українці зможуть варити улюблену страву

Як повідомляв "Знай.ua", заплатять у 8 разів більше: українцям перерахували доставку газу

Також "Знай.ua" писав, знову подорожчання? Якими будуть ціни на овочі та фрукти навесні