Часто картоплю зберігають на балконі, проте за таких умов овочі можуть замерзнути. Через це не просто зміниться смак готової страви, у деяких випадках краще такий овоч викинути.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНазвано головні ознаки, які допоможуть зрозуміти, що картопля замерзла. Крім того, кухарі дали поради, що можна з неї приготувати і чи взагалі можна це робити.
Головні ознаки замерзлої картоплі
Найпростіше це зрозуміти наступним чином. Потрібно занести підозрілі бульби до будинку та залишити при кімнатній температурі. А через певний час спробуйте розрізати картоплину. Якщо колір усередині не змінився, отже, їсти її можна.
Крім того, якщо картоплю вдалося розрізати (розморозити) лише через 5-6 годин, то в готовому вигляді вона буде солодкою. Дуже важливо у цьому разі, щоб овоч не почав гнити. Якщо цього не сталося, можете бути впевнені, що переморожений овоч абсолютно безпечний для здоров'я.
Що можна приготувати із замерзлої картоплі
Найкращим варіантом буде пустити змерзлу картоплю на деруни. Також з неї можна приготувати "колдуни" - картоплю начинену м'ясом, або бабку - страву зі смаженої картоплі під грибним соусом, прикрашену помідорами. А зцідивши надлишки соку й додавши цибулю та спеції в овочеву масу, можна перебити солодкуватий присмак.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль