Якщо не стежити за своїми щоденними звичками, то зимового набору ваги уникнути не вдасться. Саме у цей період багато людей схильні набирати вагу.

Фахівці відзначають, що у міру зниження температури знижується і мотивація до руху. А це, відповідно, є одним із найпоширеніших факторів, що викликають збільшення ваги в цю пору року.

Крім того, нестача вітаміну D, низька температура тіла та відсутність щоденних фізичних вправ можуть призвести до того, що згодом людина дуже легко набере ваги. Дієтолог Джинал Патель розповіла порталу HealthShots, що викликає набір ваги взимку.

зайва вага
зайва вага, pixabay

Що викликає набір ваги взимку:

1. Вживання висококалорійної їжі. Такі "комфортні" продукти, як печиво, шоколадний торт чи кекс, також містять натрій і змушують вас набирати зайві кілограми.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

2. Надмірне вживання алкоголю. Вживання алкоголю в помірних кількостях може бути нормальним, проте його надмірне споживання, безумовно, може завдати більше шкоди.

3. Відсутність фізичної активності. Варто пам'ятати, що без фізичних вправ дієта не допоможе вам схуднути. А через холодну погоду люди уникають занять спортом, то ж і набирають вагу.

4. Святковий стрес. Велика кількість стресу, нестача сну збільшать в організмі гормони стресу кортизолу та адреналіну. У результаті вам буде важко легко відновити повсякденне життя.

5. Занадто багато сну. Через режим сну ваша фізична форма може відійти на другий план. Адже коли на вулиці холодно, все, що ви хочете робити, це просто валятися у ліжку.

Здоровий сон, Кордон
Здоровий сон, Кордон

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро