Не є секретом той факт, що солодощі псують не лише фігуру, а й стан зубів. Проте деякі продукти мають сильніший негативний вплив на зубну емаль, ніж інші.

Тож стоматологи назвали несподівані продукти, які також можуть вплинути на карієс та зубну емаль. Прислухайтеся до цих порад і обмежте їхнє споживання, щоб ваші зуби не зазнали руйнівного впливу.

Згідно зі словами фахівців сильно шкодить порожнині рота лушпиння від насіння соняшника. Крім того, вона не гігієнічна, з цієї причини стоматологи радять відмовитися від насіння.

Стоматолог. Фото: кадр з youtube
Стоматолог. Фото: кадр з youtube

Крім того, не варто пити часто лимонади, навіть якщо в них немає цукру. Адже цей популярний напій, який полюбляють і діти й дорослі, містять багато лимонної кислоти, яка своєю чергою роз'їдає зубну емаль та сприяє появі дірок.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Несподівано шкідливими для зубів виявилися сухофрукти, які вважають дуже корисними. З цим продуктом теж потрібно бути дуже обережним. Адже сухофрукти часто засмічують канавки зубів та стають розсадниками бактерій у роті.

Серед небезпечних для зубів продуктів й чипси, адже крохмаль, який вони містять, перетворюється на цукор, а цукор — на кислоту, яка здатна роз'їсти зубну емаль й, відповідно, призвести до карієсу. Також псує колір зубної емалі алкоголь, зокрема, червоне вино. То ж обмеження його вживання буде позитивним рішенням.

Розлите вино. Фото: youtube
Розлите вино. Фото: youtube

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро