Дуже важливо знати, у чому та скільки можна зберігати чай на кухні, щоб він довго зберігав свій аромат. Адже не завжди картонні, паперові та металеві місткості зберігають корисні властивості чаю та запах.

Про те, як правильно зберігати цей смачний та ароматний напій необхідно розповідають на Tea.ua. Найчастіше чай зберігають на кухні разом з іншою бакалією та продуктами.

Та фахівці відзначають, що при цьому дуже важливо звернути увагу на наявність герметичного пакування, відсутність перепадів температури, сторонніх ароматів, а також сухість та темрява.

Чай, фото pxhere.com
Чай, фото pxhere.com

Передусім чай треба розташувати якомога далі від усього вологого, зокрема мийки, а також від газової плити. Тому бажано виділити для нього окрему поличку або шафу з непрозорими дверцятами. А при пересипанні чаю вказати на тарі дату терміну експлуатації з пакування.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

У чому зберігати чай:

1. Скляні банки. Скло захищає від вологи, а відповідно й від цвілі та гнилі. Проте дуже важливо аби скляна місткість щільно закривалась, щоб чай не втратив свій аромат, смак та корисні властивості.

Чай імбирний з лимоном. Фото: Youtube
Чай імбирний з лимоном. Фото: Youtube

2. Вакуумні пакети та холодильник. Підходить для зберігання тайваньського улуну, адже темні фенхуаншаньські та північнофуцзяньські сорти дуже чутливі до повітря. Цим видам чаю підходить лише герметична тара.

Терміни зберігання чаю:

  • чорний та червоний чаї — від 1 до 2 років;
  • травʼяний чай — до 1,5 років;
  • зелений, білий, улун — від пів року до 1 року;
  • жовтий чай від 3 до 5 років;
  • пуер — від 5 до 10 років.

Чорний чай. Фото: Youtube
Чорний чай. Фото: Youtube

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро