Батьки і ті, у чиєму будинку живуть маленькі діти, добре знайомі з наслідками їхньої творчості – малюнки на стінах, порізані штори тощо. Лаяти малюків у таких випадках не треба, адже з проблемами можна легко впоратися. На цей раз ми розповімо, як усунути сліди від фломастерів на одязі та різних тканинах.

Господиням у цьому потрібно озброїтися деякими помічниками - сильний засіб для виведення плям, рідкий засіб для прання, для світлого одягу перекис водню, харчова сода і аміак.

Дитина малює, фото dommino
Дитина малює, фото dommino

Якщо плями від спиртового фломастеру свіжі, спочатку їх необхідно промокнути сухою серветкою, а потім випрати одяг зручним для вас способом. Але у випадку, коли вони вже старі, допоможе нанесення спирту або горілки.

Більш щадні способи видалення плям:

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще
  • Візьміть господарське мило та натріть його на дрібній тертці. 1 ч. л. сухої речовини розведіть із кількома краплями спирту. Готовим засобом обробіть ділянку та випрайте одяг.
  • Спирт і розведіть з лимонним соком в однаковому співвідношенні, змочуючи їм забруднене місце.
  • Змастити гліцерином одяг та прати милом у підсоленій воді.

Ручне прання, фото chisto-uyutno
Ручне прання, фото chisto-uyutno

Чим вивести фломастер на різних тканинах

  1. З білими речами допоможе відбілювач. Його потрібно розбавити водою та замочити в ньому частину одягу на півгодини. Як тільки позначки почнуть пропадати, одяг потрібно витягнути з відбілювача та випрати.
  2. Щільну тканину можна обробити ацетоном чи спиртом.
  3. Атлас необхідно очищати ацетоном, лимонним соком, бурою чи молоком.
  4. Для чорних і кольорових тканин може стати в нагоді суміш гліцерину і денатурату, взятого в подвійному обсязі. Таку суміш потрібно нанести на пляму та змити через 15 хвилин.

Нагадаємо, потрясіть яйця перед приготуванням: кухарі розповіли про цікавий трюк

Раніше ми писали про те, як правильно розморозити продукти, щоб не втратити їх властивості: запам'ятати потрібно кожному